QooKhe - Review - Bio-oil, revolutionaire huidolie of vette miskoop?!

Bio-oil is zo’n product waar je vast al iets over gehoord of gelezen hebt. Sinds 2002 zijn vrouwen van over heel de wereld lyrisch over deze huidolie. Uiteraard heb ik me laten verleiden door alle mooie woorden en heb ik het product zelf ook aangeschaft. Bio-oil schijnt namelijk een revolutionair product te zijn op het gebied van huidverzorging en belooft huidstriemen, littekens en extreem droge huid te verminderen. Ik heb een enorm litteken en last van extreem droge huid op mijn benen en dat maakt mij een prima proefpersoon. Ik testte Bio-oil gedurende vier weken en dit is wat ik er van vind…

UnApNa - Review - Bio-oil, revolutionaire huidolie of vette miskoop?!

Bio-oil

Bio-oil is een huidverzorgingsproduct in olievorm dat belooft te helpen met het verminderen van de zichtbaarheid van (verse) littekens, huidstriemen en pigmentvlekken. Daarnaast belooft het product uitermate geschikt te zijn voor de verouderende en uitgedroogde huid. Dit product werd in 2002 op de markt gebracht en heeft sindsdien vele prijzen gewonnen. Dat klinkt geweldig, maar kan Bio-oil mij ook bekoren?

In de test (deel 1)…

Jaren geleden kocht ik een flesje Bio-oil om het litteken op mijn buik te verzorgen. Ik heb een enorm litteken op mijn buik dat ik heb overgehouden aan een operatie na een darmperforatie. Ik hoopte dat Bio-oil mijn litteken zou verminderen. What was I thinking?! Zo’n enorm litteken is natuurlijk met geen mogelijkheid te verbloemen. Hoewel ik destijds flink heb gesmeerd met Bio-oil bleef mijn litteken mijn litteken. Ik zag geen verandering. Als ik eerlijk ben was mijn verwachting ook niet erg realistisch. Mijn litteken was al 20 jaar oud en maar liefst 17 cm. Onbegonnen werk en het flesje Bio-oil belandde uiteindelijk achter in de kast.

C4iLs0 - Review - Bio-oil, revolutionaire huidolie of vette miskoop?!

xFEdnH - Review - Bio-oil, revolutionaire huidolie of vette miskoop?!

In de test (deel 2)…

Ik ben de beroerdste niet en besloot mijn flesje Bio-oil een tweede kans te geven. Bio-oil belooft immers ook een wonderproduct te zijn bij een uitgedroogde huid. Wellicht vind je dit te veel informatie… maar mijn benen zijn volledig uitgedroogd. Mijn benen zijn schraal met wondjes en dat jeukt ontzettend. Ik heb werkelijk alles al geprobeerd en het flesje (vergeten) Bio-oil leek m’n laatste redding. Sinds een maand smeer ik elke avond voor het slapen mijn enorm schrale benen in met Bio-oil en inmiddels merk ik verschil. Geduld is een schone zaak maar mijn smeren en wachten is beloond want mijn benen zijn minder schraal, jeuken minder en de wondjes zijn verdwenen. Bio-oil komt haar belofte absoluut na als ’t gaat om het verzorgen van een volledig uitgedroogde huid.

Normaal ben ik niet zo’n enorme fan van huidolie omdat olie vaak vet aanvoelt en het lang duurt voordat het product in de huid is getrokken. Bio-oil heeft een zachte, iets vette substantie die snel intrekt waardoor ik deze olie toch prettig vind in gebruik. Ik gebruik Bio-oil graag na het douchen maar nog liever voordat ik ga slapen zodat de olie de gehele nacht tijd heeft om mijn droge huid te verzorgen.

8ulk21 - Review - Bio-oil, revolutionaire huidolie of vette miskoop?!

Beoordeling

Prijs – 3 / 5
Geur – 4 / 5
Verpakking – 3 / 5
Substantie – 3 / 5
Verzoging – 4/5

.

.

Zoals je ziet scoort Bio-oil, wat mij betreft, een dikke voldoende. Je moet van Bio-oil geen wereldwonderen verwachten maar deze huidolie is wel fijn in gebruik. De flacon is eenvoudig maar praktisch waardoor de olie goed te doseren is. De geur van Bio-oil vind ik erg aangenaam en de olie voelt zacht. Wel is de olie een beetje vet maar dat hindert niet want de olie trekt snel in de huid. Hoewel Bio-oil niet werkt met ’t verminderen van mijn litteken gebruik ik dit product wel graag voor mijn droge huid.

Bio-oil is verkrijgbaar bij diverse drogisterijen en heeft een winkeladviesprijs van € 11,95 voor 60 ml.

2 Responses to Review – Bio-oil, revolutionaire huidolie of vette miskoop?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Hee, hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog Prisje.nl. Ik ben Priscilla, 26 jaar en hou van schrijven, lezen, muziek, vinyl (verzamelen), concerten, festivals, kleding, make-up, koken, mijn huisdieren, reizen en vele andere dingen. Op dit blog schrijf ik met regelmaat over mijn leven als millennial, kortom over alles dat mij interesseert. Enjoy!

Follow Follow my blog with Bloglovin

S O C I A L M E D I A
I N S T A G R A M
Archief