B4kdan - Elke dag iets anders - anti-verveeltips voor de maand oktober

Jakob Owens

In de rubriek elke dag iets anders maak ik maandelijks een lijst met opdrachten voor je. De lijstjes zijn afgestemd op het seizoen en zijn een to-do tip voor iedere dag van de maand. Je kunt de lijst dagelijks volgen of de opdrachten in willekeurige volgorde over de maand verdelen. Alle opdrachten zijn verschillend. Het idee hier achter is dat je elke dag iets anders doet en je je nooit meer hoeft te vervelen! Dit zijn mijn tips voor de maand oktober.

1. Begin de maand met een herfstwandeling. De natuur is prachtig op dit moment, geniet van het seizoen.

2. Netflix and chill! Kijk een seizoen, eh.. aflevering, van je favoriete serie.

3. Maak een winterse soep. Probeer bijvoorbeeld pompoensoep of mijn wortel-courgette soep.

4. Verwen je huisdier vandaag extra want het is nationale dierendag. Speel met je hond, borstel je kat, verschoon het kippenhok of maak een groenteslinger voor je knaagdier.

5. Neem een warm bad. Bij voorkeur met een bruisbal van Lush.

6. Geef ten minste drie mensen een oprecht compliment.

7. Schijf een brief aan je …jarige zelf.

8. Leer het Nederlandse volkslied uit je hoofd. Geloof me, daar ben je wel een aantal uren zoet mee.

9.  Laat je hond uit. Of de hond van de buurman, buurvrouw, oma of ouders.

10.  Vertel iemand een mop.

11. Speel een potje patience op de computer, net als vroeger.

12. Maak een schilderij of tekening met je ogen dicht. Niet stiekem spieken!

13. Kijk een film die begint met de letter O van oktober.

14. Stap op de fiets zonder vooraf een bestemming te bedenken. Fiets een stuk en kijk waar je uit komt. Geniet van de omgeving. Neem wel je smartphone mee. Mocht je verdwalen dan kun je altijd Google Maps raadplegen.

15. Luister je favoriete ‘foute’ cd en zing zo hard mee als je kunt.

16. Bereid een maaltijd met producten die je op de markt hebt gekocht.

17. Bel een vriend(in) op die je al een tijdje niet meer gesproken hebt en klets bij.

18. Organiseer een grote Oreo-koekjes test met vriendinnen. Welke smaken vinden jullie het lekkerst?

19. Verander de indeling van je (slaap)kamer. Schuif met meubels en accessoires en geef je kamer een make-over zonder (veel) geld uit te geven.

20. Ruim je kledingkast op. Kijk kritisch naar je kleding en doneer de kleding die je niet meer draagt aan een goed doel. Kapotte kleding 9t-shirts) kun je weggooien of gebruiken als poetsdoeken.

21. Weg met de zomerse afspeellijst! Vandaag begint officieel de herfst, een goede reden om een afspeellijst samen te stellen met liedjes die jou aan de herfst doen denken.

22. Bereid een gerecht met pompoen. Kies voor pompoensoep, pompoentaart of een ovenschotel met pompoen.

23. Lak je teen- en vingernagels in een mooie herfstige kleur, bordeauxrood bijvoorbeeld.

24. Ruil boeken die je hebt gelezen met een vriend(in) voor boeken die je nog niet kent.

25. Lees een hoofdstuk uit je (geruilde) boek(en).

26. Ga vroeg naar bed! Gun jezelf die rust en kruip vroeg onder de wol. Desnoods speel je nog een spelletje op je smartphone of lees je nog een hoofdstuk in een boek.

27. Plan een bezoekje aan de kringloopwinkel. Neem spulletjes mee om te doneren en loop daarna een rondje door de winkel om te zoeken naar mooie (vintage) schatten.

28. Neem je camera mee naar buiten en maak (bijzondere) foto’s van alledaagse dingen.

29. Halloween staat voor de deur. Organiseer een griezelfilm-marathon met filmklassiekers als ‘Nightmare on Elm street’, ‘The Omen’ en ‘The Exorcist’.

30. Hol een pompoen uit en maak een jack-o-lantern.

31. Organiseer een Halloween-feest. Wil je ’t low-budget houden? Maak er een Amerikaanse party van en laat alle gasten iets te eten en/of drinken meenemen.

Wat zijn jouw plannen voor de maand oktober?

6 Responses to Elke dag iets anders – anti-verveeltips voor de maand oktober

  • Wat een onwijs leuk en origineel lijstje! Ik moest wel lachen om het punt van het volkslied. Daar ben je inderdaad wel even zoet mee 😉 Die herfstwandeling en dat fietsen ga ik zeker doen in oktober. Alleen al om weer op mooie plekken uit te komen waar ik foto’s kan maken.

  • Haha, wat een leuk lijstje! Ik maakte vandaag alvast pompoensoep dus zonder het te weten ben ik al goed bezig! Ook die tip over vroeg gaan slapen en wat lezen ga ik vaker ter harte nemen, denk ik! 🙂

  • Ik vind het eigenlijk wel jammer dat ik me bijna niet verveel! Ik werk tegenwoordig veel en de dagen dat ik niet werk probeer ik mijn andere hobby’s te doen. Maar ik sla het lijstje wel op, mocht ik me gaan vervelen 😉 (of ziek worden)

  • Haha Patience spelen! Dat is lang geleden. Daar was ik vroeger echt verslaafd aan 😀

  • Netflix altijd. Wij raken weer een beetje in de serie mood en dat komt deze dagen wel goed uit haha. En wandelen is altijd fijn in de herfst. Mis alleen de zon op de juiste momenten voor mooie foto’s.

  • Wat een leuk lijstje. Sommige dingen heb ik inderdaad gedaan. En sommige dingen kan je iedere maand doen, waaronder Netflix kijken. Dat doe ik nagenoeg iedere dag, hihihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Hee, hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog Prisje.nl. Ik ben Priscilla, 26 jaar en hou van schrijven, lezen, muziek, vinyl (verzamelen), concerten, festivals, kleding, make-up, koken, mijn huisdieren, reizen en vele andere dingen. Op dit blog schrijf ik met regelmaat over mijn leven als millennial, kortom over alles dat mij interesseert. Enjoy!

Follow Follow my blog with Bloglovin

S O C I A L M E D I A
I N S T A G R A M
Archief