scrabblemagneet1.jpg

Met oude Scrabble stenen kun je ontzettend veel leuke dingen doen. Een tijdje terug maakte ik al onderzetters van een oud Scrabble spel en vandaag heb ik weer een knutselprojectje met Scrabble letters. Ik had nog een aantal Scrabble letters liggen en maakte daar koelkastmagneten van. Wederom een snel, makkelijk en goedkoop knutselprojectje.

scrabblemagneet2.jpg

Deze koelkast magneten zijn heel makkelijk om te maken en leuk om cadeau te doen. Ik maakte een setje magneten voor mezelf en voor een vriendin. Ik bestelde losse magneetjes op eBay voor ongeveer €0,70 en gebruikte verder allemaal spullen die ik nog in huis had. Ik gebruikte de volgende dingen voor Scrabble koelkastmagneten:

♥ houten Scrabble letters
♥ magneetjes
♥ transparante montagekit of lijm
♥ oude krant, placemat of knutselplaat
♥ Satéprikker

scrabblemagneet3.jpg

scrabblemagneet4.jpg

Ik gebruikte een stukje aluminiumfolie en karton als ondergrond om te knutselen zodat mijn tafel niet vies werd. Ik verzamelde alle benodigdheden en maakte alle magneetjes los van elkaar. Vervolgens deed ik een beetje montagekit op het stukje aluminiumfolie en gebruikte ik een satéprikker om een beetje montagelijm op een magneetje aan te brengen. Hiervoor had ik ook een klein kwastje kunnen gebruiken maar dat had ik op dat moment niet in huis.

Vervolgens heb ik voorzichtig het magneetje in het midden op de achterkant van de houten Scrabble letter geplaatst. Ik deed dit gewoon met mijn handen maar bedacht me achteraf dat dit gemakkelijker was gegaan met een pincet. Nu was het alleen nog een kwestie van de lijm laten drogen en de magneetjes op de koelkast plakken. Easy, toch?

scrabblemagneet7.jpg

scrabblemagneet8.jpg

scrabblemagneet6.jpg

Voor mijzelf maakte ik een setje magneten met willekeurige letters en voor mijn vriendin maakte ik een setje magneten met de letters van haar naam. Dit kun je natuurlijk ook doen voor je vader, moeder, zusje of oma en is een leuk cadeautje met moederdag, vaderdag of een verjaardag. Natuurlijk kun je ook andere spellen gebruiken voor het maken van magneten. Rummicub- en Dominostenen zijn ook heel geschikt om magneten van te maken.

 

Heb je zelf ook zin gekregen om te knutselen en ga je aan de hand van dit artikel zelf ook aan de slag? Dan zou ik het superleuk vinden als je mij een mailtje of tweetje stuurt @Wickedskakid met het eindresultaat. 

4 Responses to Knutselen – Scrabble magneten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Hee, hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog Prisje.nl. Ik ben Priscilla, 26 jaar en hou van schrijven, lezen, muziek, vinyl (verzamelen), concerten, festivals, kleding, make-up, koken, mijn huisdieren, reizen en vele andere dingen. Op dit blog schrijf ik met regelmaat over mijn leven als millennial, kortom over alles dat mij interesseert. Enjoy!

Follow Follow my blog with Bloglovin

S O C I A L M E D I A
I N S T A G R A M
Archief