scrabblecoaster5.jpg

Ik ben gek op Scrabble spellen met houten letters. Regelmatig bezoek ik de lokale kringloopwinkel om te checken of er alweer nieuwe Scrabble spellen zijn binnen gekomen. Ondertussen heb ik een flinke zak met houten Scrabble letters verzameld waarmee ik leuke dingen kan knutselen. Ik heb me laten inspireren door Pinterest en besloot onderzetters te maken van houten Scrabble letters. Deze onderzetters zijn een toffe woonaccessoire die helemaal niet moeilijk is om te maken en ook nog een low-budget is.

Ik kocht bij de lokale kringloop verschillende Scrabble spellen met houten letters. De prijzen van de spellen varieerde van €0,50 cent tot €4. Het is altijd even goed zoeken bij de kringloop of er nog Scrabble spellen tussen staan. De enige tip die ik je kan geven is: regelmatig bij de kringloop langs gaan. Op een vlooienmarkten heb je trouwens ook kans om een oud Scrabble spel te vinden. De rest van de spullen die ik gebruikte stonden nog in de schuur en kostte me niks.

scrabblecoaster1.jpg

scrabblecoaster2.jpg

Voor dit knutselproject heb je de volgende dingen nodig:

♥ Houten Scrabble letters
♥ Lijm (ik gebruikte transparante montagekit)
♥ Oude krant, placemat of knutselplaat
♥ Satéprikker
♥ Blanke lak (spuitbus)

Ik begon met een schets van mijn onderzetters. Ik besloot dat ik geen willekeurige mix van letters wilde maar dat mijn onderzetters moesten bestaan uit vier letter woorden. Ik bedacht voor iedere onderzetter een thema en besloot daar woorden bij te bedenken. Na een tijdje gepuzzeld te hebben met de letters had ik een onderzetter met een dranken thema, dierenthema, liefdesthema, muziekthema en twee onderzetters met het thema reizen/vakantie.

Vervolgens heb ik de Scrabble stenen in de juiste volgorde gelegd en heb ik ze een voor een aan elkaar gelijmd. Ik heb even zitten denken hoe ik de stenen het beste aan elkaar kon lijmen en heb uiteindelijk gekozen voor de satéprikker techniek. Ik heb een beetje lijm op een stukje krant gedaan, vervolgens een satéprikker door de lijm gehaald en de lijm verdeeld over de zijkant van de Scrabble steen. Dit is een rommelig, priegelig en tijdrovend klusje. Ik raad je aan om hier even rustig voor te gaan zitten en de letters te lijmen op een knutselmatje.

scrabblecoaster3.jpg

scrabblecoaster4.jpg

Ik heb er voor gekozen om eerst stenen als woord te lijmen. Vervolgens heb ik deze laten drogen op een stuk aluminiumfolie. Pas toen de transparante montagekit goed gedroogd was heb ik de rijtjes met woorden aan elkaar gelijmd tot een onderzetter. De onderzetters heb ik een hele nacht laten drogen voordat ik ze heb afgelakt met blanke lak. Ik heb de onderzetters gespoten met blanke lak om de onderzetters te beschermen en kringen op het hout te voorkomen. Na het verven moesten de onderzetters ongeveer een uurtje drogen voordat ik ze kon gebruiken.

scrabblecoaster7.jpg

scrabblecoaster6.jpg

Het maken van de onderzetters is helemaal niet moeilijk. Je kunt eventueel nog een stukje vilt of kurk onder de onderzetters maken voor meer grip op tafel. Ik had deze materialen niet in huis en heb de onderzetters alleen gemaakt van Scrabble stenen. Dit werkt prima als onderzetter. Deze onderzetters hebben me nauwelijks iets gekost omdat ik het grootste deel van de benodigdheden al in huis had. Mocht jij wel inkopen moeten doen voor deze onderzetters dan raad ik je aan om spuitverf en lijm bij de Action te halen om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Deze onderzetters zijn niet alleen leuk voor jezelf maar ook heel geschikt om cadeau te doen. Wellicht een leuk gepersonaliseerd cadeau om te geven met de feestdagen? De onderzetters vallen erg in de smaak bij visite en ik krijg regelmatig de vraag waar ik mijn onderzetters heb gekocht. De verrassing is altijd groot als ik zeg dat ik ze zelf heb gemaakt.

 

Heb je zelf ook zin gekregen om te knutselen en ga je aan de hand van dit artikel zelf ook aan de slag? Dan zou ik het superleuk vinden als je mij een mailtje of tweetje stuurt @Wickedskakid met het eindresultaat. 

6 Responses to Knutselen – Scrabble onderzetters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Hee, hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog Prisje.nl. Ik ben Priscilla, 26 jaar en hou van schrijven, lezen, muziek, vinyl (verzamelen), concerten, festivals, kleding, make-up, koken, mijn huisdieren, reizen en vele andere dingen. Op dit blog schrijf ik met regelmaat over mijn leven als millennial, kortom over alles dat mij interesseert. Enjoy!

Follow Follow my blog with Bloglovin

S O C I A L M E D I A
I N S T A G R A M
Archief