gSQq1B - 6 dingen die je kunt doen met je vakantiefoto's

Vrijwel iedereen heeft zo’n mapje met ongebruikte vakantiefoto’s op de computer staan. Je kent ’t wel, je maakt op vakantie ontzettend veel foto’s maar na de vakantie blijven de foto’s, na ze een keer te hebben bekeken, onaangeraakt in een mapje staan op de computer. Het overkomt mij vrijwel ieder jaar maar vaak gaat ’t na verloop van tijd toch kriebelen om iets met die foto’s te doen. Vandaag vertel ik je wat je met je vakantiefoto’s kunt doen.

Foto’s bewerken

Kies een (gratis) fotobewerkingsprogramma en bewerk je foto’s zo mooi mogelijk. Sorteer eerst je foto’s en kies dan je favoriete foto’s om te bewerken. Maar je foto’s nog mooier, scherper of kleurrijker. Speel met de belichting, het contrast of kies ervoor om foto’s om te zetten naar zwart-wit. Laat je creativiteit de loop en probeer nieuwe dingen uit. Je kunt er zelfs voor kiezen om digitaal te scrappen met je foto’s, leef je uit!

.

Social Media

Klaar met het sorteren en bewerken van je foto’s? Deel je foto’s op Social Media. Vergeet geen hashtags te gebruiken. Door middel van hashtags kunnen andere mensen (lees: vakantiegangers) alvast voorbereiden op hun eigen vakantie. Ik kan me uren vermaken met het kijken van mooie vakantiefoto’s op Instagram. Meestal als ik een vakantie geboekt heb kijk ik weken van de voren op Instagram al onder diverse hashtags naar foto’s van mensen die mijn vakantiebestemming reeds bezocht hebben.

.

Maak een digitaal fotoboek

Staan je favoriete foto’s op social media en kun je nog geen genoeg krijgen van je vakantiefoto’s? Maak dan een digitaal fotoboek. Online worden diverse diensten aangeboden om snel en gemakkelijk gepersonaliseerde fotoboeken te maken. Ik maakte onlangs bij Fotofabriek een fotoboek met de vakantiefoto’s (*) van mijn wintersportvakantie. Ideaal, want je kunt ’t fotoboek helemaal inrichten zoals je zelf tof vindt. Zelfs het kaft kun je nog laten bedrukken met een foto. Leuk detail: Ik kreeg een filmpje toegestuurd waar mijn fotoboek gemaakt werd.

kr2KiF - 6 dingen die je kunt doen met je vakantiefoto's

.

Plakboek maken

Ben je niet zo van social media en digitale fotobewerking? Laat je mooiste foto van afdrukken bij een fotoservice en maak een (ouderwets) plakboek. Bij Hema en Action zijn mooie plakboeken en fotostickers te koop die ideaal zijn voor ’t inplakken van foto’s. Schrijf bijschriften en data bij je foto’s zodat je jaren later nog kunt terug lezen- en kijken wat je hebt gedaan in ze zomer van 2017.

.

Inlijsten

Geen geduld voor het maken van een plakboek? Geen nood. Je kunt er ook voor kiezen om twee of drie mooie foto’s (vergroot) af te laten drukken en deze in te lijsten. Foto’s geven een woning of kamer een persoonlijke tint. Dus met deze tip scoor je eigenlijk twee vliegen in één klap. Je doet iets tofs met je vakantiefoto’s én je stijlt je inrichting.

.

Fotocollage

Als al het bovenstaande je niet past kun je altijd nog een fotocollage maken. Koop (of recycle) een mooie grote wissellijst, maak er een passende achtergrond voor van wit karton en knip en plak een fotocollage. Je kunt ’t zo gek maken als je zelf wilt. Mijn ouders hadden jarenlang een té gekke fotocollage op de wc hangen die ze hadden gekregen voor hun 12,5 jarig huwelijk. Vrienden van mijn ouders hebben honderden foto’s geknipt, geplakt en op, over en door elkaar gelijmd.

 

mU8nuL - 6 dingen die je kunt doen met je vakantiefoto's

Wat doe jij met je vakantiefoto’s?

 

Dit artikel bevat een product dat ik ontvangen heb ter review (*).

13 Responses to 6 dingen die je kunt doen met je vakantiefoto’s

 • Fotoboeken zijn zo fijn! We hebben er nu een kleintje van Firenze/Milaan, maar er is een groot van Amerika in de maak! Alleen ben ik ontzettend perfectionistisch en kan zoiets blijven aanslepen. We zijn sinds begin januari terug en ik heb zelfs nog steeds geen selectie gemaakt voor een reisverslag! :’D

 • Ik vind een plakboek maken zo leuk! Heb voor mijn vakantie een ouderwets fotoboek waar ik alle foto’s in plak. Duurt wel echt heel lang, want je moet natuurlijk eerst alle foto’s plannen in dat boek voordat je ze meteen vast plakt, maar ik vind het erg leuk!

 • De meeste foto’s staan inderdaad in een mapje op mijn pc. Ik moet er toch echt iets leukers mee gaan doen! Dank je voor de tips.

 • Leuk artikel!
  Ik ga een fotoboek maken van mijn vakantie.
  Dit heb ik nog nooit gedaan maar het leek me wel leuk om dat eens te doen

 • Super leuke ideeën. Ik heb 2 jaar geleden zelf een plakboek gemaakt van m’n vakantiefoto’s. Gewoon van op m’n USB afgedrukt bij Kruidvat (best wel handig). Maar het plakboek zelf was miserie, foto’s die niet bleven kleven etc. Volgende keer toch maar een digitaal maken 😁

 • Voorlopig staan ze allemaal nog op de computer. Ik geraak gewoon niet tot een fotoboek maken maar ik slaag wel alle foto’s dubbel om in een soort cloud zodat als mijn computer crasht niet alles kwijt ben.

 • Wat een leuke ideeën! Ik maak op vakantie eigenlijk vaak foto’s met mijn telefoon of met onze fotocamera. Die worden dan op de computer gezet. De leukste foto’s printen we uit!

 • ahh super leuk! ik heb hier de rust niet voor.

 • ja ik wil dit ook nog zo graag doen! lijkt mij zo leuk om te hebben voor later 🙂

 • Ik moet nog steeds iets doen met onze trouwfoto’s (bijna 8 jaar geleden 😮 )

 • ik maak veel foto’s en eens in de zoveel tijd maak ik digitale boeken. Leuk voor later en de kids bladeren ze graag door!

 • Ik moet echt vaker dit eens doen. Het kost alleen zoveel werk, waardoor het bij mij vaak blijft liggen. Wel een heel leuk idee en herinnering om zo’n boek te maken.

 • Leuke ideeën! Sowieso vind ik het leuk om foto’s te bewerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Hee, hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog Prisje.nl. Ik ben Priscilla, 26 jaar en hou van schrijven, lezen, muziek, vinyl (verzamelen), concerten, festivals, kleding, make-up, koken, mijn huisdieren, reizen en vele andere dingen. Op dit blog schrijf ik met regelmaat over mijn leven als millennial, kortom over alles dat mij interesseert. Enjoy!

Follow Follow my blog with Bloglovin

S O C I A L M E D I A
I N S T A G R A M
Archief