Bb8DEG - 5 redenen waarom PokémonGo niet alleen voor kinderen is

Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik gek ben op Pokémon. Altijd al geweest. Vroeger zat ik soms úren voor de tv om de avonturen van mijn favoriete fantasiedieren te kijken. Pokémon kaarten, Pokémon Flippo’s, Pokémon goodies, ik verzamelde het allemaal. Ik vermaakte mijzelf dagenlang met m’n Gameboy, later de NintendoDS, en speelde iedere Pokémon game die op de markt kwam. Toen vorig jaar PokémonGo voor de smartphone gelanceerd werd heb ik het gelijk gedownload want ik vind Pokémon, zelfs op m’n zesentwintigste, nog steeds te gek! Daar schaam ik me helemaal niet voor. Sterker nog… ik ga je vandaag vertellen waarom PokémonGo niet alleen voor kinderen is.

.

PokémonGo verbindt mensen

PokémonGo is een spel dat je prima alleen kunt spelen maar PokémonGo is nog leuker als je samen speelt. Ik spreek regelmatig met mijn nichtje of vrienden af om samen te wandelen en Pokémon te vangen. Deze wandelingen zijn reuze gezellig en met mooi weer kom je regelmatig andere Pokémon ‘trainers’ tegen. Onderweg wordt er regelmatig een praatje gemaakt met andere spelers om elkaars Pokédex te checken en tips uit te wisselen. Ook word ik regelmatig aangesproken om nieuwsgierige ‘omstanders’ die benieuwd zijn wat je aan het doen bent. Vooral voor ouderen is het maar lastig te begrijpen dat je met je telefoon fantasiedieren aan het vangen bent. Dat levert soms de meest grappige gesprekken op.
.

PokémonGo is gezond

Ik hoor je denken: ‘hoezo is PokémonGo goed voor je gezondheid?’. Nou, dat zal ik je vertellen. Om verder te komen in het spel en alle Pokémon te verzamelen moet je er op uit. PokémonGo is geen game die je vanuit je luie stoel kunt spelen. Je zult naar buiten moeten om te wandelen om items te verzamelen die essentieel zijn om Pokémon te vangen, om eieren uit te broeden en steeds nieuwe Pokémon tegen te komen. Ik heb sinds ik PokémonGo heb geïnstalleerd al 260km gewandeld om Pokémon te vangen en eieren uit te broeden. Wandelen vind ik sowieso leuk maar PokémonGo maakt wandelen nog leuker. Ik wandel geregeld een extra blokje om omdat er een Pokémon zit die ik graag wil vangen. Oke, oke… ik ben lichtelijk verslaafd aan de game maar wat extra lichaamsbeweging kan nooit kwaad.
.

PokémonGo brengt je naar nieuwe plekken

Je kunt PokémonGo natuurlijk alleen in je eigen omgeving spelen maar het is nog leuker om er, net als de trainers in de tekenfilm, op uit te gaan. Een dagje naar Kijkduin, de Pokémon hoofdstad van Nederland, bijvoorbeeld. Ik woon in een dorp en daar valt qua Pokémon niet altijd veel te beleven. Des te leuker om naar een stad af te reizen en daar de omgeving te verkennen terwijl je Pokémon vangt.
.

Pokémon zijn nostalgisch

Voor veel mensen van mijn leeftijd zal PokémonGo nostalgische waarde hebben. Pokémon roept herinneringen op. Ik benoemde het al even kort, ik ben opgegroeid met Pokémon. Vroeger, en dan praat ik echt over zo’n 18 á 19 jaar terug, keek ik vrijwel iedere middag naar de avonturen van Ash, Misty en Brock. Na schooltijd werden er urenlang Pokémonkaarten geruild op het schoolplein. Soms kreeg ik een pakje Pokémonkaarten cadeau van familie en als er in mijn pakje Pokémonkaarten een speciale glitterkaart zat kon ik m’n geluk niet op. Ik speelde het allerliefst Pokémon games op m’n Gameboy Color en in m’n tienerjaren kocht ik zelfs een Nintendo DS, speciaal om Pokémon games te spelen. Pokémon waren een onderdeel van mijn jeugd. De laatste jaren heb ik vrijwel alle Pokémon tekenfilmafleveringen weer teruggekeken. Ik kende alles nog en kan er nog steeds geen genoeg van krijgen.
.

PokémonGo kan altijd gespeeld worden

PokémonGo is 24 uur per dag online. Pokémon vangen kan dus op een moment dat ’t jou uitkomt. In de ochtend tijdens de hond uitlaten, ’s middags terwijl je van het station naar huis wandeld, ’s avonds voordat je naar de sportschool gaat of ’s nachts nadat je klaar bent met je ploegendienst. Zelfs met een drukke baan, kleine kinderen of druk sociaal leven kan er Pokémon gespeeld worden. Je bent nooit afhankelijk van vaste tijden maar kiest gewoon een moment dat jij fijn vind. Wil je even twee weken niet spelen? Geen probleem! Pokémon lopen niet weg. Je kunt ’t spel gewoon hervatten waar je bent gebleven. Ideaal!

Speel jij (nog) PokémonGo? 

21 Responses to 5 redenen waarom PokémonGo niet alleen voor kinderen is

 • Ik speel het ook nog steeds. Ik ben zo verslaafd dat ik alle nieuwe Pokemon ook alweer heb, haha. Ik ben inderdaad ook opgegroeid met Pokemon!

 • Heerlijk herkenbaar! ♥ En uhm, ik zit al aan 658,3 kilometer! *gaat zich schamen, maar niet heus* :’D

 • Ik vind het echt super leuk om te spelen :3 heb ook al heel wat kilometers afgelegd!

 • Het was hier op het werk echt razend populair bij volwassenen ook, heb het zelf een tijdje geprobeerd maar het as mijn ding zo niet, ik speel sowieso al niet echt veel spelletjes maar ik ben er dan ook zelf niet mee opgegroeid, anders had ik het vast en zeker ook non-stop gespeeld!

 • Nostalgie door Pokémonkaarten – die ik trouwens ook nog heb haha! Net als mijn oude Gameboy Color en Pokémon Crystal (eerste Pokémon spel die ik speelde).
  Ik heb een tijdje weinig gedaan aan Pokémon Go maar sinds de 2e gen speel ik het weer regelmatig. Het is alleen jammer dat ik geen mobiel internet heb dus ik moet telkens op zoek naar Wifi…

 • Ik heb het in het begin eventjes gebruikt, maar ik merkte dat ik meer mijn gsm vast had dan iets anders, op dat vlak vind ik het best een asociale app.

 • Het brengt mensen inderdaad dichterbij elkaar. Mijn vriend is er een tijdje ook dol op geweest!

 • Wat grappig! Ik heb geen data abonnement, dus dan heeft het weinig zin om te spelen

 • Ik speel het ook af en toe, onder het mom dat ik dat onderweg naar huis in de bus wat extra pokemon ballen voor mijn dochter kan verzamelen 😉
  Mijn dochter mocht dit weekend dan ook even mijn telefoon lenen toen we op het terras zaten en binnen no-time had ze 3 nieuwe vriendjes waarmee ze op jacht ging

 • Ik heb het ook een hele tijd gespeeld. Het is inderdaad jeugdsentiment en in de zomer zijn we uren buiten geweest. Voorheen wist je niet wat je moest doen en nu hebben we soms hele stukken gelopen, echt lekker! x

 • Hahahah ik speel ook nog steeds! Heerlijk :’)

 • ik heb het maar even gespeeld en heb het daarna maar opgegeven

 • Grappig, heb het zelf niet gedownload uit angst zwaar verslaafd te raken haha. Maar kan me voorstellen dat het verbindt op een bepaalde manier. Zeker met generatiegenoten. En het is lekker dat je er ff op uit moet om ze te vangen, hoef je helemaal niet jaar de sportschool.

 • Wat ontzettend leuk geschreven! Persoonlijk ben ik helemaal niet van de pokemon, laat staan van de PokemonGo, maar ik had geen idee dat je er zoveel km mee kon afleggen. Goed bezig! 🙂

 • Ik wist niet dat zoveel mensen het nog speelde. Ik installeer dit soort spelletjes maar niet want ik ga het dan veel te veel spelen. Ook al heeft het toch zijn voordelen 🙂

 • Mee eens 😃! Ik heb vorige zomer echt fullpull Pokémon gespeeld en nu doe ik het nog weleens, inderdaad om mezelf te stimuleren om langer te wandelen. Dus vooral die gezondheidsfactor speelt voor mij een grote rol!

 • Ik ben 28 en ik vind Pokémon ook nog steeds leuk en volg het al sinds het begin 😀 Pokemon Go is zeker gezond en leuk ook. Ik kom ook regelmatig andere spelers tegen en mensen die erg nieuwsgierig zijn 😀 Zeker nu het weer mooier is ga ik het weer meer spelen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Hee, hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog Prisje.nl. Ik ben Priscilla, 26 jaar en hou van schrijven, lezen, muziek, vinyl (verzamelen), concerten, festivals, kleding, make-up, koken, mijn huisdieren, reizen en vele andere dingen. Op dit blog schrijf ik met regelmaat over mijn leven als millennial, kortom over alles dat mij interesseert. Enjoy!

Follow Follow my blog with Bloglovin

S O C I A L M E D I A
I N S T A G R A M
Archief