8Jem11 - Furry Friend Tag - een ode aan Willem de kat

Furry Friend’s, ik heb er vier rondlopen in huis. De Furry Friend Tag leek me daarom ook de perfecte tag om in te vullen. Ik spotte deze tag bij Mariska en besloot hem over te nemen en in een ander jasje te steken. Vandaag lees je alles over mijn kat. Dit artikel is een ode aan Willem de kat.

Maak kennis met… 

Willem. Mijn lieve, oude knuffelkat heet Willem. Ik noem hem vaak Willem de Kat. Vooral als hij iets stouts doet… Zo’n zelfbedachte, cheesy kattenachternaam klinkt dan zo lekker. Willem is een huis-tuin-en-keukenkat. Beter bekend als een een Europese korthaar gemixt met een ander ras. Tenminste, dat denk ik. Vanwege de spitse kop, zijn slanke lijf en zijn extreem lange staart denk ik dat Willem ook bloed van een Siamees heeft. Willem komt van de boerderij en heeft geen dierenpaspoort. Ik moet ’t dus doen met m’n eigen kattenkennis.

Ooit, zo’n elf jaar geleden…

kreeg ik Willem cadeau van mijn surrogaat opa. Ik woonde nog bij mijn ouders thuis en heb mijn vader de oren van z’n kop gezeurd. Ik wilde ontzettend graag een kitten. Dat zeuren wierp z’n vruchten af. Niet veel later speurden we met het hele gezin Marktplaats af naar nestjes met kittens in de buurt. Willem was diezelfde middag nog af te halen bij een boerderij iets verderop in ons dorp. Ik was dolblij en belde gelijk mijn surrogaat opa om het goede nieuws te delen. Hij stelde voor om Willem samen op te halen en zo geschiedde. Enkele uren later stapten we in zijn roestige witte bus met een lege doos en een enorme lading enthousiasme. In mijn beleving hebben we uren auto gereden maar in werkelijkheid zaten we zo’n tien minuten in de auto. Keuze had ik niet meer, de andere kittens waren al verkocht maar dat maakte mij niks uit. Willem was perfect! Toen we Willem ophaalden had hij nog geen naam maar zodra ik Willem vast had wist ik het: Willem is de perfecte naam voor een zachte, eigenwijze Europese Korthaar.

QD9bNJ - Furry Friend Tag - een ode aan Willem de kat

xzFUxV - Furry Friend Tag - een ode aan Willem de kat

Dit zijn de enige twee foto’s die ik nog heb van Willem als kitten. 

Willem is…

een hele speciale kat. Ik ken geen enkele andere kat zoals Willem. Natuurlijk ben ik bevooroordeeld. Ik ben tenslotte Willem’s baasje en heb onvoorwaardelijke liefde voor Willem. Ik bedoel, Willem en ik zijn al meer dan elf jaar samen en hebben veel meegemaakt. Willem ging met me mee toen ik uit huis ging, lag uren op m’n schoot terwijl ik tierend achter m’n beeldscherm zat met afstudeerstress en kwam me troosten toen ik weloverwogen na 7,5 jaar mijn bijbaan bij Albert Heijn opzegde. Willem was de eerste die ik vertelde dat Douwe en ik zouden gaan trouwen en de eerste die ik knuffelde toen we de hypotheek rond hadden voor ons koophuis. Willem is het huisdier dat dagelijks de dierbare herinneringen aan mijn overleden surrogaat opa in stand houdt. Willem is heel belangrijk voor me.

Willem en ik hebben de ultieme vriendschap. Men zegt dat katten niet gehecht zijn aan mensen maar Willem zit elke dag op me te wachten in de vensterbank totdat ik thuis kom. Als ik plotseling de kamer uitloop zonder Willem gedag te zeggen zet hij ’t op een luid miauwen, als ik terugkom en hem een aai over de bol geef houdt hij op met miauwen. Als ik ’s avonds op de bank kruip met een dekentje, ligt Willem als eerste op de bank, op de beste plek. Als ik ga wandelen met de hond mag Willem zomers ook een rondje mee wandelen. Heerlijk vindt hij dat! Hij blijft trouw aan mijn zijde en loopt ’t hele rondje tussen mij en de hond in ongeacht hoe ver we gaan wandelen. Willem is m’n maatje maar Willem en ik zijn soms ook tegenpolen. Zo houd ik helemaal niet van stofzuigen maar Willem is er gek op! Zodra ik de stofzuiger aanzet gaat Willem er lekker voor liggen en wil hij ook gestofzuigd worden. Ik ben niet zo’n fan van melk maar Willem doet er een moord voor. Letterlijk! Want hij vangt muizen bij de vleet.

8ujEhX - Furry Friend Tag - een ode aan Willem de kat

i2nmfQ - Furry Friend Tag - een ode aan Willem de kat

 

Mijn favoriete herinnering…

aan Willem zijn alle momenten dat hij me troostte. Willem is een knuffeldier en voelt exact aan of ik me lekker voel, een knuffel of een kletsmaatje nodig heb. Je zou bijna denken dat Willem het perfecte huisdier is. Hij komt in de buurt maar ik ben die ene keer dat hij in bed had gepoept niet vergeten. Hij had z’n drol mooi verstopt onder de dekens en lekker ingegraven. Toen ik op bed plofte zei ik nog tegen Douwe: ‘heb je de kattenbak net verschoond? Het ruikt zelfs in de slaapkamer naar poep.‘. Douwe antwoordde met een nuchtere ‘nee, dat was al een uur geleden‘ waarop alle alarmbellen afgingen. Getverderrie… ik lag op 5 cm van een dikke kattendrol. Het leven van kattenbaasjes gaat niet altijd over rozegeur en maneschijn.

.

Een koosnaampje…

heb ik niet echt voor Willem. Willem is gewoon Willem. Als ik boos ben is het meneer Willem of Willem de Kat. Gelukkig is Willem heel erg lief. Vroeger haalde hij wel eens kattenkwaad uit maar ondertussen is Willem al half bejaard. Bejaarde katten zijn lief. Gewoon lief.

oB1GfH - Furry Friend Tag - een ode aan Willem de kat

 

20 Responses to Furry Friend Tag – een ode aan Willem de kat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Hee, hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog Prisje.nl. Ik ben Priscilla, 26 jaar en hou van schrijven, lezen, muziek, vinyl (verzamelen), concerten, festivals, kleding, make-up, koken, mijn huisdieren, reizen en vele andere dingen. Op dit blog schrijf ik met regelmaat over mijn leven als millennial, kortom over alles dat mij interesseert. Enjoy!

Follow Follow my blog with Bloglovin

S O C I A L M E D I A
I N S T A G R A M
Archief