EJ2N7W - 6 redenen waarom ik niet zonder muziek kan

Dat ik gek ben op muziek zal voor niemand een verrassing zijn. Vroeger heb ik viool gespeeld en gezongen in een band. Tegenwoordig maak ik geen tijd meer om zelf muziek te maken maar ik kan er wel ontzettend van genieten als andere mensen muziek maken. Ik luister bijna de hele dag muziek, van de radiozender 3FM tot punkrock op vinyl. Ik ‘kan’ en wil niet zonder muziek en vandaag vertel ik je waarom.

Muziek maakt mij gelukkig

Muziek is één van de dingen die mij ultiem gelukkig maakt. Ik heb een hele brede muzieksmaak maar word voornamelijk vrolijk van de genre’s ska, skapunk, punk, punkrock en rock. Als ik een ‘off-day’ heb kan ik helemaal opfleuren van muziek. Als ik thuis kom na een drukke dag vind ik ’t heerlijk om een plaat uit te zoeken en deze af te spelen op de platenspeler. Om vervolgens gewoon even te zitten op de bank, te luisteren naar de klanken die uit m’n boxen komen, te luisteren naar de teksten die zijn geschreven door mijn favoriete muzikanten en om te luisteren naar de kleine kraakjes die vrij komen als de naald de plaat aanraakt.
.

Muziek laat me terugdenken aan gebeurtenissen

Aan heel veel nummers heb ik een speciale herinnering. Good Charlotte – Bloody Valentine doet me terug denken aan de periode dat ik Douwe net leerde kennen, ik heb dat nummer toen helemaal grijs gedraaid. Distillers – Hall of Mirrors luisterde ik elke dag in de bus onderweg naar m’n middelbare school en op Foo Fighters – In Your Honor liep ik naar het altaar, klaar om met Douwe te trouwen. Aan bepaalde nummers heb ik prachtige herinneringen. Andere nummers zijn pijnlijke herinneringen zoals de begrafenissen van dierbaren die ik heb bijgewoond.
.

Muziek is emotie

Deze reden sluit aan op de twee voorgaande redenen. Muziek maakt emoties bij mij los. Als ik een baaldag heb kan ik intens gelukkig worden van een lekkere vrolijke ska-plaat. Ska versterkt trouwens ook altijd mijn vrolijke buien. Op andere momenten heb ik ontzettend behoefte aan kei-harde punk om te kalmeren. Dat klinkt misschien wat vreemd maar hoe meer frustratie in muziek, hoe minder frustratie ik bij mezelf voel. Muziek kan mij enorm raken en, eerlijk is eerlijk, soms pink ik zelfs een traantje weg doordat muziek me diep weet te ontroeren.
.

Zonder muziek geen feestjes

Ben je wel eens op een feestje geweest zonder muziek? Saai he!? Ik vind dat muziek en gezelligheid nauw samengaan. Of je nou megapiraten-hits, happy hardcore of punkrock op de achtergrond hoort, muziek maakt ’t feest.
.

Muziek brengt mensen samen

Geen feestje zonder muziek, geen festival zonder muziek, geen café’s zonder muziek, geen concerten zonder muziek. Muziek brengt mensen samen. Overal waar muziek is, zijn mensen. Muziek is niet meer weg te denken in de maatschappij. Op straat hoor je straatmuzikanten, in de kerk is kerkkoor, op festivals zijn toffe bands, in de disco draait een DJ en zo kan ik nog eindeloos doorgaan. Ik heb de meest lieve mensen ontmoet op festivals waaruit echte hechte (internationale) vriendschappen zijn ontstaan. Muziek heeft ons samengebracht. Dat vind ik toch wel bijzonder.
.

Dansen zonder muziek is stom

Deze reden valt een beetje in dezelfde categorie als ‘zonder muziek geen feestje’ want dansen zonder muziek is een stuk minder leuk. Ik heb ’t wel eens geprobeerd hoor, gewoon in de woonkamer maar dat voelt toch een beetje gek. Laat staan als je gaat dansen midden op straat, in de bibliotheek of in ’t klaslokaal. Dat voelt heel ongemakkelijk. Als daar muziek zou draaien zou ’t ineens een stuk aantrekkelijker zijn om te dansen. Tenminste, ik kan m’n voeten niet stilhouden op m’n favoriete muziek. Ik dans als een stijve hark maar dat maakt me niks uit want dansen op muziek is leuk!

Wat vind jij ’t leukst aan muziek ? 

12 Responses to 6 redenen waarom ik niet zonder muziek kan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Hee, hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog Prisje.nl. Ik ben Priscilla, 26 jaar en hou van schrijven, lezen, muziek, vinyl (verzamelen), concerten, festivals, kleding, make-up, koken, mijn huisdieren, reizen en vele andere dingen. Op dit blog schrijf ik met regelmaat over mijn leven als millennial, kortom over alles dat mij interesseert. Enjoy!

Follow Follow my blog with Bloglovin

S O C I A L M E D I A
I N S T A G R A M
Archief