KJ02FB - TAG - I ♡ INSTAGRAM

I ♡ INSTAGRAM! Dat is geen geheim. Instagram is één van mijn favoriete Social Media kanalen. Instagram staat boordevol mooie, inspirerende foto’s waar ik me uren mee kan vermaken. Toen ik deze tag op de blog van Saskia tegenkwam kon ik niet anders dan hem overnemen. Ik vertel je vandaag alles over mijn volgers, favoriete Instagrammers en meest gebruikte hashtags.

Wat is jouw Instagram-naam?

Mijn Instagram-gebruikersnaam is WickedskakidNL. Deze naam stamt nog uit de tijd van mijn vorige (beauty)blog.

.

Met of zonder slotje?

Ik heb sinds kort weer een slotje op mijn profiel omdat ik bestookt werd door spam-accounts. Daar zit ik helemaal niet op te wachten.

.

Wat is je profielfoto en wat staat er in je bio?

M’n profielfoto is een foto van mijzelf in onze achtertuin. Deze heb ik alweer een tijdje. Misschien moet ik hem binnenkort eens veranderen naar een recentere foto. M’n haar is al een tijdje niet zo rood meer (want ik ben lui en heb geen zin om m’n haar te verven).

In m’n bio staat het volgende: Priscilla – 26 – loves ska, punkrock, vinyl, festivals, concerts, tattoos, piercings, cats, travelling and good food (glutenfree and low fodmap).

.

Hoeveel mensen volg je?

Ik volg 594 mensen. De meeste mensen die ik volg mijn familie, vrienden, kennissen en mede-bloggers. Sinds kort volg ik ook een groot aantal food-accounts om inspiratie op te doen voor het doktersdieet dat ik volg.

.

Hoeveel volgers heb je?

761. De hoogte van m’n volgers is erg wisselend trouwens. Ik merk dat veel accounts mij voor korte tijd volgen en vervolgens weer ontvolgen om zelf meer volgers te genereren. Ik ben zelf niet zo van dat volg-en-ontvolg ‘spelletje’.

.

Wat zijn je favoriete hashtags?

Oei, dat zijn er veel! Ik gebruik zelf vaak de hashtags #instadaily #instalife #instafood #foodstagram #redhairdontcare #girlswithink #catsofinstagram en #vinyl onder mijn foto’s. De hashtags die ik gebruik zijn uiteraard afhankelijk van de foto’s die ik plaats. Sommige hashtags passen onder iedere foto, sommige hashtags alleen onder een foto van eten, een foto van mijn huisdieren of een selfie.

Ik scroll trouwens ook heel graag door Instagram door middel van het gebruik van hashtags. Hashtags waar ik vaak op zoek zijn #girlswithtattoos #girlswithpiercings #fodmapfood #cutecats #crazycatlady en de bovenstaande tags. Soms gebruik ik hashtags ook tijdelijk, bijvoorbeeld als ik op vakantie ga. Dan check ik vaak de hashtag van m’n vakantiebestemming, bijvoorbeeld #berlijn of #oostenrijk, om toffe eettentjes en mooie (natuur)gebieden te ontdekken die ik zelf ook kan bezoeken.

.

Van welk soort foto’s hou je het meeste?

Ik vind persoonlijke Instagram-accounts het leukst om te volgen maar soms vind ik het ook tof om natuurfoto’s, fashionfoto’s of flatlays te bekijken. Dat hangt ook een beetje van mijn bui af. Zelf probeer ik mijn Instagram persoonlijk te houden door foto’s te delen van m’n dagelijks leven. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik voor m’n feed de meest mooie en positieve foto’s uitkies. De meeste mensen kijken toch ’t liefst naar vrolijke, inspirerende foto’s. Dat doe ik zelf ook het liefst. Op Instagram-stories is m’n positieve (soms) vibe wat minder, daar deel ik ook wel eens dingen die niet zo goed gaan.

.

Wat is je favoriete recente foto die je postte? 

Lastig. Ik denk deze foto van mezelf. Dat komt niet zo zeer door de foto maar door de herinnering die ik er aan heb. Deze foto is gemaakt in Innsbruck, Oostenrijk, tijdens een bezoekje aan de Berginsel Skischans.

X6b99e - Outfit of the day - Smells like teen spirit

.

Hoe frequent post je?

Ik plaats (bijna) elke dag wel een foto op Instagram. Ik maak gedurende de hele week foto’s waardoor ik meestal al een foto heb ‘klaar staan’ Ik probeer 1 á 2 foto’s per dag te uploaden, afhankelijk van hoe druk ik ben. Ik houd mij niet vast aan een schema met tijdstippen en plan eigenlijk nooit Instagram-posts in. Ik plaats gewoon een foto als ik daar zin in heb.

.

Hoe vaak check je je Instagram-account?

Meerdere keren per dag. Instagram is mijn favoriete app en ik vind ’t heerlijk om foto’s te bekijken van andere mensen. Ik krijg ontzettend veel inspiratie van Instagram. Instagram is voor mij de nieuwe Google. Wil ik iets weten? Even de goede hashtag invullen en zoeken maar! Lekkere recepten, fashion inspiratie en muziek-tips vind ik tegenwoordig via Instagram.

.

Wat is je favoriete filter?

Ik probeer m’n foto’s zo min mogelijk te bewerken maar vind ’t wel mooi als m’n foto’s matchen. Vaak gebruik ik ’t filter Clarendon zodat m’n foto’s allemaal dezelfde koele kleurtoon hebben.

.

.
iPhone only, purist of rebel?

Ik heb een Samsung Galaxy S6 maar ben niet erg merkvast als ’t gaat om mobiele telefoons. Ik heb nu voor ’t eerst een smartphone van Samsung en dat bevalt goed. Grote kans dat ik bij ’t verlengen van m’n abonnement weer voor een (nieuwer model van) Samsung kies.

.

Wat is het leukste aan deel uitmaken van deze community?

Ik vind meerdere dingen leuk aan Instagram. Zoals ik al zei gebruik ik Instagram graag als zoekfunctie en om inspiratie op te doen maar daarnaast vind ik het ook heel leuk om het leven van (on)bekenden te volgen en daar digitaal betrokken bij te zijn door middel van de interactie die Instagram biedt. Ik vind het leuk foto’s te liken en ik vind ’t ook heel leuk als mijn foto’s geliked worden of als ik een leuke reactie krijg op mijn foto.

.

Wat is het minst leuke aspect aan deel uitmaken van deze community?

Het hele volg-en-ontvolg gebeuren vind ik niet zo tof. Het lijkt wel alsof dat de laatste tijd een rage is. Ik vind ’t niet fijn om door allemaal spam-accounts gevolgd te worden en heb daarom m’n account ook weer op slot gezet.

.

Wat zijn momenteel jouw drie favoriete Instagram accounts?

Lastig! Ik vind heel veel Instagram-accounts tof en ik kan eigenlijk niet kiezen uit alle toffe accounts. Drie buitenlandse accounts die ik graag bezoek en waar ik veel inspiratie van krijg zijn Rachels Fit Kitchen, Luanna en Erin Micklow. Nederlandse (en Belgische) accounts die ik regelmatig check zijn Ik ben Iris NietCherelle, Femke Fatale, Murder with a fish en Iris Curtain. Ik kan nog wel úúúren doorgaan als ’t moet maar voor nu laat ik ’t even bij deze accounts. Misschien moet ik hier maar een aparte blogpost over maken.

.

.

.

Dat ik fan ben van Instagram is nu wel duidelijk he? Ik ben ontzettend benieuwd naar jouw Instagram-account dus schroom niet om deze achter te laten in de comments. Laat ’t me ook even weten als je de tag overneemt want dan kom ik je antwoorden lezen.

14 Responses to TAG – I ♡ INSTAGRAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Hee, hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog Prisje.nl. Ik ben Priscilla, 26 jaar en hou van schrijven, lezen, muziek, vinyl (verzamelen), concerten, festivals, kleding, make-up, koken, mijn huisdieren, reizen en vele andere dingen. Op dit blog schrijf ik met regelmaat over mijn leven als millennial, kortom over alles dat mij interesseert. Enjoy!

Follow Follow my blog with Bloglovin

S O C I A L M E D I A
I N S T A G R A M
Archief