3HXuqy - Vinyl van de maand: Transplants - In A Warzone (black vinyl)

Ik krijg regelmatig de vraag: ‘wat is je favoriete plaat?’. Meestal heb ik daar niet direct een antwoord op want ik heb een heleboel mooie platen maar als ik er dan wat langer over nadenk dan kan ik meestal toch één favoriete plaat selecteren. Welke plaat favoriet is? Dat wisselt! Een plaat met een verhaal, een plaat die een bepaalde herinnering bij me naar boven brengt, een mooie limited edition of een plaat van band die ik heel erg tof vind. De plaat die ik je vandaag laat zien stond al een enorme tijd op mijn verlanglijst. Ik was dolblij toen ik hem in mijn favoriete platenzaak in ’t schap zag staan. Uiteraard heb ik de plaat afgerekend en mee naar huis genomen.

In A Warzone

De plaat die ik deze maand selecteerde is Transplants – In A Warzone. Ik vind Transplants een bijzondere band en ken geen enkele band met een soortgelijk geluid. Transplants maken geen standaard punkrock maar gebruiken ook invloeden van hiphop en reggae. Een bijzondere maar steengoede combinatie. De band werd in 1999 opgericht door Tim Armstrong (Rancid) en Rob Aston en sinds 2002 verzorgd Travis Barker (Blink-182) de drums. In A Warzone werd gereleased in 2013 en is daarmee de meest recente plaat van Transplants.

ThQIxw - Vinyl van de maand: Transplants - In A Warzone (black vinyl)

Twaalf stevige punkrock-hiphop songs

In a Warzone bevat 12 nummers:

1. In A Warzone
2. See It To Believe It
3. Back To You
4. Come Around
5. Something’s Different
6. Any Of Them
7. Silence
8. All Over Again
9. It’s A Problem
10. Complete Detach
11. Gravestones And Burial Plots
12. Exit The Wasteland

De nummers hebben een duidelijke ‘Tim Armstrong-stempel’. Als je bekend bent met zijn solo-werk en de muziek van Rancid zul je gelijk snappen wat ik bedoel. Toch vind ik het geluid van Transplants uniek. Pakkende gitaarrifs, stevige drums en een hiphop-twist zijn kenmerkend voor de nummers op In A Warzone. Mijn favoriete nummers zijn Back To You (track 3), Something’s Different (track 5) en All Over Again (track 8). Zoals altijd zijn de linkjes klikbaar zodat je m’n favoriete nummers kunt luisteren.

cP2aZN - Vinyl van de maand: Transplants - In A Warzone (black vinyl)

qBwKLC - Vinyl van de maand: Transplants - In A Warzone (black vinyl)

Vinyl shoppen

Ik kocht deze plaat bij Greenhell Records in Munster, Duitsland. Dat is ècht een hele toffe platenzaak als je van punk, punkrock, hardcorepunk, ska, skapunk en reggae houdt. Het assortiment is enorm. Als je de buurt van Munster bent raad ik je zeker aan om even langs deze platenzaak te gaan. Liever online shoppen? Bij de onderstaande verkooppunten kun je In a Warzone ook kopen.

CD – via Bol.com € 9,99
Zwarte vinyl – via Bol.com € 37,99
Zwarte vinyl – via WowHD € 18,95

10 Responses to Vinyl van de maand: Transplants – In A Warzone (black vinyl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Hee, hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog Prisje.nl. Ik ben Priscilla, 26 jaar en hou van schrijven, lezen, muziek, vinyl (verzamelen), concerten, festivals, kleding, make-up, koken, mijn huisdieren, reizen en vele andere dingen. Op dit blog schrijf ik met regelmaat over mijn leven als millennial, kortom over alles dat mij interesseert. Enjoy!

Follow Follow my blog with Bloglovin

S O C I A L M E D I A
I N S T A G R A M
Archief